Tarieven en vergoedingen

Kostenloos

Je bent welkom om kennis te maken en om even de sfeer te proeven bij de paarden en op de locatie. 

 

Tarieven en vergoedingsmogelijkheden: 

 • intake voor een sessie therapie met het paard (max 1,5 uur) 125 euro
 • Na een intake kan men kiezen voor een traject van 5 of 9 vervolgsessies á 105 euro therapie met het paard per sessie (60 min).
 • Het tarief voor een losse eenmalige sessie paardencoaching (60 min) is 150 euro
 • Een sessie EMDR is 95 euro per sessie (ongeveer 60 min)
 • Intake en vervolgsessies psychosociale therapie zonder paarden is 85 euro (60 min) op locatie of online.
 • Een workshop met paarden 50 euro p.p. per uur (minimaal 3 personen maximaal 6 personen)

 

Winterstop en wachtlijst

Er is geen wachtlijst. Wel is er een winterstop voor de paardencoaching vanwege het wisselvallige weer neemt Equivitae vanaf 1 november 2022 t/m 1 maart 2023 alleen nieuwe klanten aan voor familieopstellingenwerk, EDMR en psychosociale therapie op locatie of online. 

Vergoeding

De vergoedingen van de aanvullende verzekeringen zijn vaak 40,00 euro per sessie of meer en minimaal 200 euro per jaar of meer. Klik hier om een vergoedingenoverzicht van 2022 te bekijken.

Individuele therapie is vrijgesteld van BTW.

Vergoedingsmogelijkheden:

 • Zorgverzekeraar: Equivitae is geregistreerd bij het NFG in de vakgroep VPMW en de koepelorganisatie RBCZ. Afhankelijk van je afgesloten ziektekostenverzekering worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Bijna altijd vanuit de aanvullende verzekering. Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve zorg. Klik hier om een vergoedingenoverzicht van 2022 te bekijken.
 • Coulance-regeling: Wanneer u de therapie niet vergoed krijgt, kunt u een coulanceverzoek doen bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor is een standaard formulier verkrijgbaar bij uw eigen zorgverzekeraar waarin u uitlegt waarom u voor deze behandeling hebt gekozen. Het gebeurt regelmatig dat facturen dan alsnog (gedeeltelijk) vergoed worden. 
 • Werkgever: werkgevers zijn in toenemende mate bereid om de kosten van een coaching voor hun werknemers te vergoeden om zo onder meer hun inzetbaarheid te behouden en hun werktevredenheid te vergroten. Vraag je werkgever of er budget beschikbaar is voor coaching/opleiding.
 • Arbodienst of bedrijfsarts: in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Het gaat dan meestal om coaching in het kader van loopbaanbegeleiding, competentieontwikkeling, voorkomen en hanteren van conflicten en herstel of preventie van ziekteverzuim. Informeer bij uw werkgever, personeelszaken, de arbodienst of de bedrijfsarts naar de mogelijkheden
 • Persoonsgebonden budget: er zijn ook vergoedingsmogelijkheden vanuit een PGB. Om in aanmerking te komen voor een PGB moet er een indicatie gesteld worden door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Meer informatie hierover kan je opvragen bij het CIZ in uw regio.
Therapie met paarden